Archief

Bekijk hieronder onze reeds gerealiseerde projecten

Ons archief

Met jarenlange ervaring in engineering en constructie; van compleet turn-key geleverde betonmortelcentrales, menginstallaties en vulsystemen tot losse componenten en deeloplossingen.

Sterk Beton

Sterk Beton is producent van betonnen bouwdelen, kelders en putten en gevestigd in Alkmaar. Sinds 2009 is Sterk Beton onderdeel van De Hoop Terneuzen.

De opdracht
Omdat de bestaande installatie verouderd was en niet meer voldeed aan de huidige eisen hebben wij medio 2020 de opdracht gekregen een compleet nieuwe menginstallatie te leveren. Vanwege de strakke planning is het gehele mengerhuis voorzien van een één kuubs tegenstroommenger en de toeslagstoffenopslag vooraf volledig voorgemonteerd en bekabeld in onze werkplaats en per scheepstransport naar Alkmaar vervoerd en opgebouwd.

 

                  

Altaan

Altaan, onderdeel van de Willy Naessens Groep, is specialist in de productie van prefab betonelementen voor alle bouwwerken en cascoprojecten en gevestigd in het Belgische Dilsen-Stokkem.

De opdracht
Tot voor kort werd de nodige beton door Altaan betrokken bij een lokale betoncentrale. Om de kwaliteit van het beton beter te beheersen is uiteindelijk besloten om een eigen menginstallatie aan te kopen. Rotonde heeft hiervoor medio 2018 de opdracht ontvangen om deze nieuwe menginstallatie te leveren inclusief bijbehorende toeslagstoffenopvoer, doseer- en weegsysteem.

       

Waco

Waco levert producten voor offshore, woningbouw, industriële- en civiele projecten en is gevestigd in Bergen op Zoom.

De opdracht
Tijdens deze opdracht hebben wij voor de klant de complete besturing van de bestaande menginstallatie vervangen. Tevens is één van de oude Mulder mengers vervangen voor een Kniele conus menger type KKM750/1125 voorzien van ophaalbak. Er is bij deze klant specifiek voor deze menger gekozen omdat deze menger ook geschikt is voor het maken van zeer kleine mengsel. 

 

Geelen Beton

Geelen Beton, een succesvol familiebedrijf, produceert breedplaatvloeren, ribcassette vloeren en prefab elementen en heeft productielocaties in Wanssum en Posterholt.

De opdracht
In 2019 heeft Geelen Beton in Posterholt zijn productiecapaciteit uitgebreid met een nieuwe carrousel installatie. Voor de bereiding van de benodigde beton voor deze carrousel heeft Geelen Beton ons midden 2019 opdracht gegeven om een menginstallatie te leveren. Deze menginstallatie hebben wij in maart 2020 turn-key opgeleverd en in gebruik genomen.

 

Amacro

Amacro NV uit België is dé partij voor grond- en afbraakwerken, recyclage, sorteringen, verhuur van afvalcontainers en een TOP (tijdelijke opslagplaats van uw gronden). Zij hebben een door Rotonde gebouwde betoncentrale voor gestabiliseerd zand, funderingsproducten en alle granulaten afkomstig uit recycling. Dankzij hun centrale ligging in België kunnen ze over het hele land aan de slag met grond- en afbraakwerken. U kunt bij Amacro rekenen op een snelle en volledige service. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij hun afval komen storten en onmiddellijk steenslag of gestabiliseerd zand mee terug nemen.

De opdracht
Bij Amacro hebben wij een multifunctionele betoncentrale gebouwd. Amacro gebruikt veel gerecycled materiaal, waarvan een deel zeer kleverig en moeilijk te verwerken is. Om dit materiaal te kunnen verwerken is er gekozen voor een geheel nieuw ontwikkelde bunkerconstructie. De ondersteuning en trechters zijn volledig gegalvaniseerd voor een lange levensduur, tevens zijn de binnenzijden van de trechters glad afgewerkt voor een optimale dosering. Ook plaatsten wij in deze betoncentrale twee dubbelassen mengers van BHS; één met 4 m³ output en één met 3 m³ uitput. Deze mengers zijn zeer krachtig en dus ideaal voor moeilijk verwerkbare grondstoffen.

 

Bollenbeton

 

Bollenbeton is onderdeel van de AW Groep die actief is in de grond-, weg- en waterbouw en heeft in Hillegom een zand- en grindoverslag locatie. Hier bouwden wij de nieuwe centrale. De betoncentrale kan direct putten uit de grondstoffen die daar verhandeld worden. Er is bij deze centrale gekozen voor een automatisch vulsysteem van de toeslagstoffen. Deze toeslagstoffen worden opgeslagen in een geheel verzinkte viervaksbunker met daaronder een weegband. Een opvoerband vervoert de toeslagstoffen naar de tussentrechter, die voorzien is van een geheel dichte omhuizing, waardoor er geen stof van het zand of grind in de rest van de centrale kan komen. In het hart van deze installatie staat een 3m³ BHS dubbelassen menger.

Dycore

De RuwBouw Groep biedt constructieve oplossingen met Calduran kalkzandsteen, Dycore vloeren en Heembeton wanden. Nadat in augustus 2016 brand uitbrak bij Dycore in de kanaalplaatfabriek in Oosterhout, is er hard gewerkt om de fabriek weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen. In december 2016 zijn wij gestart met de bouw.

Nieuwe betoncentrale

Bij de brand liep met name de betoncentrale enorme schade op waardoor deze onbruikbaar werd. Een belangrijke stap voor een volledig operationele fabriek was dan ook de bouw van een nieuwe centrale. Er was geen bouwcapaciteit in Oosterhout beschikbaar. Daarom hebben we de belangrijkste onderdelen van de betoncentrale bij Rotonde op locatie modulair samengesteld en als complete bouwcomponenten per schip vervoerd naar Oosterhout. Met behulp van twee kranen, waaronder een 750-tonner, zijn de delen geplaatst en gemonteerd. De Kubät kubelbrug met een lengte van 46 meter werd als eerste gehesen en op zijn plaats gebracht. Hierna werd de 70 ton wegende mengerunit met de toeslagstoffen- en cementwegers geplaatst en vervolgens het deel met besturingsruimte. Dankzij een gedegen voorbereiding van zowel Rotonde als De RuwBouw Groep verliepen de montagewerkzaamheden succesvol en geheel volgens planning, zodat de nieuwe centrale in gebruik kon worden genomen. Binnen 4 maanden werd de opdracht afgerond en stond de menginstallatie.

Voorbij Prefab Beton

Voorbij Prefab is een toonaangevende en innovatieve producent van duurzame prefab betonproducten. Met een duidelijke focus op twee markten: woningbouw en industrie.

Rotonde ontwierp en bouwde voor Voorbij Prefab een complete toreninstallatie inclusief een circa 480 meter lange kubelbaan. Met een totale cement opslag capaciteit van ca. 3.000 ton en ca. 1.200 ton aan zand en grind in de dagbunkers bovenin de toren mogen we gerust spreken van een monster capaciteit. De dagbunkers worden volgehouden door een ruim 100 meter lange transportband die vanaf de kade tot bovenin de toren reikt. Twee mengers van het type HPGM4500 met elk een output van 3m³ verdichte beton vormen de basis van deze centrale.

 

Byldis Prefab

Al bijna 100 jaar geeft Byldis (Hurks) als familiebedrijf vorm aan de ambities van haar opdrachtgevers. Ze ontwikkelen, bouwen en onderhouden ruimtes waar mensen comfortabel kunnen wonen, werken, winkelen en recreëren.

Byldis Prefab en Rotonde International werken al jaren samen. Rotonde verzorgde voor de vestigingen Tilburg en Veldhoven menginstallaties, kubelbanen, vloerwagentransport op accu en besturingssystemen.

Dyckerhoff Basal

De betonmortel- en toeslagbedrijven van Dyckerhoff Basal staan voor een actieve en flexibele marktbenadering, een constante hoge kwaliteit en voortdurende productinnovatie, met een belangrijk doel: de afnemer waar en wanneer dan ook voorzien van de beste kwaliteit beton en toeslagstoffen tegen zeer concurrerende tarieven.

In 2009 leverde Rotonde een nieuwe betonmortelcentrale aan de Vrijewade in Nieuwegein. Door Dyckerhoff Basal was een zeer strakke planning opgesteld, waarbinnen niet alleen de betonmortelcentrale moest worden gebouwd maar ook de verdere terreinindeling voltooid moest worden. Van essentieel belang voor deze planning was dan ook dat het terrein met de bestaande centrale van Basal binnen een afgesproken termijn leeg opgeleverd moest worden.

Bovenin de nieuwe centrale is een open dagopslag voor ca. 440 ton zand en een zelfde hoeveelheid aan grind. Ter bescherming zijn de schuin, gladde, delen van de grindvakken in zijn geheel voorzien van slijtvast PU-rubber. Aan de voorzijde van de menginstallatie staan, op een volledig verzinkte ondersteuning, een vijftal gebruikte en opnieuw geconserveerde cementsilo’s. Drie cementsilo’s hebben elk een inhoud van 300 ton en twee kleinere silo’s met elk een inhoud van 80 ton. Als menger heeft de klant gekozen voor een dubbelassen menger met een uitstoot van 4 m³ normaal verdichte beton. De menger is voorzien van een grindomloop waardoor de output wordt vergroot naar ca. 7,5 m³ per charge.

De Lek Beton

Ter voorbereiding op de vervangende nieuwbouw bij De Lek Beton in Groot-Ammers was het noodzakelijk extra ruimte te creëren achter de toenmalige centrale. Dit door de beperkte ruimte waar de nieuwe centrale – pal achter de oude – gebouwd moest worden. Hier stonden een tweetal cementsilo’s die daarom eerst verplaatst dienden te worden. De continuïteit van de toenmalige centrale in de tijdelijke situatie werd gewaarborgd, door slecht één van de beide silo’s, een drie-vaks silo, te verplaatsen. De andere silo zou worden afgedankt.

Omdat een en ander in slechts twee weken van de bouwvak gerealiseerd diende te worden, werd er extra veel aandacht besteed aan de voorbereidingen. Alle werkzaamheden die niet van invloed waren op de productie zoals het leeghalen van de opslagruimte onder de silo’s, het verwijderen van de beplating en het aanbrengen van de nieuwe fundatie zijn vooraf door De Lek Beton uitgevoerd.

De nieuwe centrale is op verzoek van De Lek Beton uitgerust met een tweetal BHS mengers, één DKXS 3,0 en één DKXS 2,0. Beide mengers hebben de mogelijkheid om met grind buitenom te draaien waardoor de charge grootte beduidend toe neemt. Boven in de toren is de dagopslag van zand en grind met een totale opslagcapaciteit van ca. 1.300 ton welke gevoed wordt door een elevator met een capaciteit van 360 ton/uur. Voor de cementopslag staan op de constructie een zestal cementsilo, totaal 9 vakken met een gezamenlijke opslagcapaciteit van ca. 1.500 ton.

        

Theo Pouw BV Utrecht

Na een gedegen overlegtraject en engineeringfase waarin alle eisen en wensen van Theo Pouw zijn getoetst en uitgewerkt, bouwde Rotonde een nieuwe centrale voor deze relatie in Utrecht die naadloos aansluit bij zijn wensen. Deze nieuwe centrale vervangt de oude in zijn geheel omdat deze de vraag niet meer aankon. Binnen de nieuwe centrale staan twee HPGM4500 mengers van Kabag Wiggert met dubbele uitloop en grindomloop als het kloppend hart van de installatie. Het is mogelijk door beide mengers simultaan te laten werken en gebruik te maken van de aanwezige grindomlopen, een truckmixer van 13 m³ in een keer te beladen, hetgeen een enorme tijdsbesparing oplevert. De 5 cementsilo’s, met een totale opslagcapaciteit van 700 ton, zijn deels inpandig geplaatst waardoor alle schroeven beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovenin de toren is er een dagopslag voor zand en grind met een totale capaciteit van 1.200 ton die gevoed wordt door een bekerelevator.

Albeton

Albeton is een familiebedrijf en werd in 1968 opgericht. Door haar innovatieve karakter speelt Albeton doorlopend adequaat in op nieuwe ontwikkelingen. Dit wordt altijd op een zo duurzaam mogelijke wijze gedaan. In 2013 nam Albeton de eerste elektrische mixer in gebruik en startten wij tevens met de bouw van een nieuwe centrale op een nieuwe locatie. In 2014 verhuisde Albeton naar de nieuwe locatie op de Ankerweg 16a in Amsterdam-Westpoort. De nieuwe centrale is één van de modernste betoncentrales van Nederland. Daar zijn wij dan ook zeer trots op!

De nieuwe centrale wordt uitgevoerd met een drietal mengers, 2 stuks BHS DKXS3,0 en 1 menger speciaal voor Anhydriet. De totale productiecapaciteit van de nieuwe centrale bedraagt ca. 400 m³ per uur, twee keer zoveel als de oude. Boven in de centrale bevinden zich 8 bunkervakken voor de toeslagstoffen met een totale opslagcapaciteit van ca. 1.300 ton netto. Naast de riante dag opslag voor de toeslagstoffen beschikt deze installatie ook over een meer dan voldoende ruim bemeten opslag aan cement en andere vulstoffen. Zo is de totale cementopslagcapaciteit ca. 1.700 ton verdeeld over 9 silo’s.

Cordeel (België)

De afdeling prefabbeton van Cordeel in België produceert diverse prefabelementen, zoals kolommen, balken, putten, balkons, trappen  en gevelelementen. Daar komt behoorlijk wat vakkennis en handwerk bij kijken. De afdeling slaagt erin vlot in te spelen op de vraag van de klanten en tegelijk aan de hoogste kwaliteitsstandaarden te voldoen. Dat valt onder meer te verklaren door de nauwe samenwerking met andere inhouse business units van Cordeel, waaronder de schrijnwerkerij en de ijzervlecht.

Wij bouwden een complete nieuwe mengcentrale voor de fabriek in Temse (BE). Cordeel wilde namelijk graag de producten die ze bouwen zelf ‘in huis’ maken, via een eigen productielijn in eigen beheer dus. Door de nieuwe centrale kon hierin worden voorzien.

Van Thuyne

Al meer dan 100 jaar is de firma Van Thuyne (België) een gevestigde waarde in de bouwindustrie. Een familiebedrijf in hart en nieren, maar vooral een flexibele partner in het produceren van allerlei soorten gewelven, breedplaatvloeren, prefab balken en kolommen.

Eind 2016 kregen wij bij Rotonde de opdracht van Tom van Eeckhout (directeur van Van Thuyne NV) om een complete menginstallatie te bouwen. Inmiddels is deze volop in gebruik.

Voor Van Thuyne hebben wij het volgende gerealiseerd:
Het opvoersysteem zorgt voor de aanvoer van het zand/grind naar één van de acht grondstoffenbunkers. Zowel de bunkerconstructie als de trechters zijn deels uit staal en deels uit beton gemaakt. Dat laatste is ideaal voor Van Thuyne omdat ze dit in eigen beheer hebben kunnen maken. Bijkomend voordeel: het verlengt de levensduur van de grondstoffenopslag. Onder de grondstoffenopslag rijden 2 weegwagens (voor elke menger 1) die voor het transport zorgen richting de ophaalbak van de menger. De menginstallatie is voorzien van twee Eurostar tegenstroommengers type EPM3000. Beide mengers zijn voorzien van een sneluitruimer om een korte lostijden te garanderen.
Naast de menginstallatie  staan een drietal cementsilo’s (inhoud circa 100 ton/stuk) met daarbij de behorende cementschroeven voor de aanvoer van cement naar de cementweger. Onder beide mengers rijden twee WMW draaikubels uitgerust met een directe aandrijving op de loopwielen, dit is nieuw bij dit type. De beide kubels moeten de productiehallen – direct aan de menginstallatie gelegen – voeden met beton voor de productie van gewelven en breedplaatvloeren.