Betonmenginstallaties

Hieronder vindt u een selectie van onze betonmenginstallaties. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Verticale menginstallaties voor betonmortel

De opslag van de toeslagstoffen (dagbunkers) bevindt zich boven in de betoncentrale. Het doseren van de toeslagen door de wegers naar de menger gebeurt door zwaartekracht. De menginstallatie kan naar wens uitgerust worden met één of meerdere mengers.
De capaciteit varieert van circa 50 tot 300 m³/uur.

Horizontale menginstallaties voor betonmortel

De opslag van de toeslagstoffen is gelegen naast de menginstallatie. Het afwegen van de toeslagen gebeurt op een weegband of in een weegwagen en wordt vervolgens via een opvoerband of ophaalbak naar (een tussentrechter boven) de menger gebracht. De capaciteit varieert van circa 50 tot 200 m³/uur.

Menginstallaties voor prefab beton

Compacte menginstallatie voorzien van één of meerdere mengers met een uitstoot van 0,2 tot 3 m³ voor normaal verdicht beton.

Droge (mobiele) menginstallaties

Een compacte (mobiele) menginstallatie voorzien van weegband voor het afwegen van toeslagstoffen en een weger voor het cement. Water wordt gedoseerd met een flowmeter. Alle componenten worden direct in de truckmixer gelost.

Continu menginstallaties

Een continu menginstallatie is voorzien van een dubbelassen doorstroom-menger. Deze installatie is ook geschikt voor het vervaardigen van vliegas mengsels. De capaciteit is circa 145 tot 600 ton/uur bij een SW van 1.800 – 2.000 kg/m³.

(semi) Mobiele menginstallaties

Een mobiele menginstallatie is een eenvoudig op te bouwen installatie voor de productie van beton of van slibmengsels.