Onderdelen & componenten

U vindt hieronder een selectie van onze onderdelen & componenten. Meer weten? Andere wensen? Wij denken graag met u mee.

Kraankubels

Al onze kraankubels worden wat betreft afmeting en uitvoering op klanten wens vervaardigd. Onze robuuste kraankubel kan worden geleverd met een pneumatisch of hydraulisch bediening losklep. In het geval van lucht wordt de kubel voorzien van een geïntegreerde luchttank. Bij een hydraulisch bediende losklep wordt er op de kubel een hydrauliekaggregaat gemonteerd die gevoed wordt vanaf de bovenloopkraan (stekker verbinding) of middels een accupakket op de kubel, bediening van de kubel kan middels een peer of radiografische bediening.

Overige opties:

  • Verstelbare glijgoot onder losklep
  • Losse of vaste hijsbeugel
  • Roerwerk
  • PU coating

Automatische menger- en kubelreiniging

Het automatische reinigingssysteem voor mengers en kubels verwijdert tijdens het reinigingsproces al tot van de vervuiling. Dit zorgt voor een kortere reinigingstijd en voor minder waterverbruik. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het tussentijds reinigen van de menger bij het vervaardigen van gekleurd beton.

Hulpstoffen en vloeibare kleurdosering

Doseer- en weegapparatuur voor vloeibare hulp- en kleurstoffen. De wegers zijn voorzien van maximaal vier glazen met een inhoud variërend van 3 tot 100 liter per glas. Het doseren van hulp- en kleurstoffen gebeurt via slangen, tandwiel-, turbine- of membraanpompen.

Kleurgranulaat en poederdosering

Universele installatie voor het doseren van kleurgranulaat en poeder. Door gebruik te maken van wisselcontainers of big-bags en een gesloten systeem wordt een nagenoeg stofvrije dosering bereikt. De installatie kan uitgelegd worden voor maximaal 12 kleuren en 6 mengers.

Mengerafzuiging

Automatische afzuigsystemen voor het efficiënt afvangen van stofontwikkeling tijdens het mengproces. Het gefilterde materiaal (veelal cement) kan desgewenst teruggevoerd worden naar de menger.

Silo’s en silo-componenten

Stalen of polyester silo’s voor de opslag van diverse poedervormige bulkproducten zoals cement, vliegas, etc. Op verzoek kunnen wij de silo’s voorzien van filters, niveaumelding en over- en onderdruk beveiligingen.

Staal- en kunststofvezeldosering

Doseerapparatuur voor het nauwkeurig doseren van staal- en kunststofvezels. De units kunnen stand-alone werken of worden opgenomen in de besturing van de menginstallatie.