Onderdelen & componenten

U vindt hieronder een selectie van onze onderdelen & componenten. Meer weten? Andere wensen? Wij denken graag met u mee.

Kraankubels

De robuuste kraankubel is voorzien van een pneumatisch bediende losklep en een in het frame geïntegreerde luchttank. De kraankubel kan op verzoek uitgevoerd worden met glijgoot onder de losopening voor het nauwkeurig storten in de mal. Alle kubels worden op maat gemaakt.

Automatische menger- en kubelreiniging

Het automatische reinigingssysteem voor mengers en kubels verwijdert tijdens het reinigingsproces al tot van de vervuiling. Dit zorgt voor een kortere reinigingstijd en voor minder waterverbruik. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het tussentijds reinigen van de menger bij het vervaardigen van gekleurd beton.

Hulpstoffen en vloeibare kleurdosering

Doseer- en weegapparatuur voor vloeibare hulp- en kleurstoffen. De wegers zijn voorzien van maximaal vier glazen met een inhoud variërend van 3 tot 100 liter per glas. Het doseren van hulp- en kleurstoffen gebeurt via slangen, tandwiel-, turbine- of membraanpompen.

Kleurgranulaat en poederdosering

Universele installatie voor het doseren van kleurgranulaat en poeder. Door gebruik te maken van wisselcontainers of big-bags en een gesloten systeem wordt een nagenoeg stofvrije dosering bereikt. De installatie kan uitgelegd worden voor maximaal 12 kleuren en 6 mengers.

Mengerafzuiging

Automatische afzuigsystemen voor het efficiënt afvangen van stofontwikkeling tijdens het mengproces. Het gefilterde materiaal (veelal cement) kan desgewenst teruggevoerd worden naar de menger.

Silo’s en silo-componenten

Stalen of polyester silo’s voor de opslag van diverse poedervormige bulkproducten zoals cement, vliegas, etc. Op verzoek kunnen wij de silo’s voorzien van filters, niveaumelding en over- en onderdruk beveiligingen.

Staal- en kunststofvezeldosering

Doseerapparatuur voor het nauwkeurig doseren van staal- en kunststofvezels. De units kunnen stand-alone werken of worden opgenomen in de besturing van de menginstallatie.