Concrefy

Internationaal competentiecentrum voor bouwmaterialentechnologie

Concrefy

Concrefy is een internationaal competentiecentrum voor bouwmaterialentechnologie. Als onderdeel van het Oostenrijkse Umdasch Group Ventures ontwikkeld en gebruikt Concrefy als betonspecialist de volgende generatie betontechnologie en bouwtechnische processen voor de bouw- en prefab- industrieprocessen.

De opdracht

Het doel van de opdracht was om een mobiele doseer- en menginrichting te bouwen voor de productie van mortel en fijnkorrelige beton. Het uitgangspunt was dat de installatie zowel als laboratoriuminstallatie en als (self supporting) productiemenger op de bouw kan worden ingezet. Randvoorwaarden voor het ontwerp waren een hoge nauwkeurigheid en stuurbaarheid op zoveel mogelijk variabelen tijdens de productie van mortel en fijnkorrelige beton. Verder moest de installatie eenvoudig op te zetten zijn, zoveel mogelijk stofvrij werken en makkelijk te reinigen zijn.

Het resultaat is een compacte menginstallatie met de afmetingen van een 40ft high cube container. In de installatie is een Kniele conusmenger voorzien met een uitstoot van 100 liter per charge. In totaal kunnen 3 toeslagstoffen, 3 vulstoffen, water en 4 hulpstoffen gedoseerd worden. Het geheel wordt aangestuurd m.b.v. een Command Alkon besturing. Op de Bauma ‘22 is deze installatie gebruikt voor het 3D printen.