van Thuyne

Complete menginstallatie

Van Thuyne

Al meer dan 100 jaar is de firma Van Thuyne (België) een gevestigde waarde in de bouwindustrie. Een familiebedrijf in hart en nieren, maar vooral een flexibele partner in het produceren van allerlei soorten gewelven, breedplaatvloeren, prefab balken en kolommen.

Eind 2016 kregen wij bij Rotonde de opdracht van Tom van Eeckhout (directeur van Van Thuyne NV) om een complete menginstallatie te bouwen. Inmiddels is deze volop in gebruik.

Voor Van Thuyne hebben wij het volgende gerealiseerd:
Het opvoersysteem zorgt voor de aanvoer van het zand/grind naar één van de acht grondstoffenbunkers. Zowel de bunkerconstructie als de trechters zijn deels uit staal en deels uit beton gemaakt. Dat laatste is ideaal voor Van Thuyne omdat ze dit in eigen beheer hebben kunnen maken. Bijkomend voordeel: het verlengt de levensduur van de grondstoffenopslag. Onder de grondstoffenopslag rijden 2 weegwagens (voor elke menger 1) die voor het transport zorgen richting de ophaalbak van de menger. De menginstallatie is voorzien van twee Eurostar tegenstroommengers type EPM3000. Beide mengers zijn voorzien van een sneluitruimer om een korte lostijden te garanderen.
Naast de menginstallatie  staan een drietal cementsilo’s (inhoud circa 100 ton/stuk) met daarbij de behorende cementschroeven voor de aanvoer van cement naar de cementweger. Onder beide mengers rijden twee WMW draaikubels uitgerust met een directe aandrijving op de loopwielen, dit is nieuw bij dit type. De beide kubels moeten de productiehallen – direct aan de menginstallatie gelegen – voeden met beton voor de productie van gewelven en breedplaatvloeren.